După ce i-au adus pe jucătorii sârbi Dragan Zekovic şi Pavle Reljic, conducătorii echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea au anunţat despărţirea de lituanianul Vaidas Kariniauskas. Astfel, cele două părţi au convenit asupra rezilierii contractului.

"Jucătorul lituanian intenţionează să se întoarcă în ţara natală, după cea în vară s-a căsătorit, iar soţia sa urmează să nască primul copil al familiei", a anunţat clubul pe site-ul oficial.

De menţionat că Vaidas Kariniauskas s-a alăturat echipei orădene în luna ianurie a acestui an, la scurt timp după ce a fost anunţată plecarea sa de la U-BT Cluj-Napoca, formaţie cu care a câştigat titlul de campion al României în sezonul 2016-2017.

"Vaidas a fost o piesă de bază în angrenajul formaţiei antrenate de Cristian Achim în perioada petrecută la Oradea. El a avut un aport deosebit de important la câştigarea celui de-al 2-lea titlu naţional din istoria CSM Oradea, în sezonul 2017/18. Totodată acesta a fost al doilea titlu de campion al României pentru Kariniauskas. CSM Oradea îi mulţumeşte lui Vaidas pentru colaborare şi contribuţia avută la rezultatele echipei pe parcursul celor 11 luni scurse de la startul acestui parteneriat. Similar celorlalţi jucători care au contribuit, Vaidas Kariniauskas rămâne în istoria clubului drept un jucător care a ajutat la câştigarea celui de-al doilea titlu naţional din istoria baschetului orădean", mai precizează conducătorii echipei campioane.

Jucătorul lituanian va mai evolua totuşi într-un joc pentru CSM CSU Oradea, miercuri seară, de la ora 19, în partida cu ZZ Leiden, din FIBA Europe Cup, când suporterii orădeni vor avea posibilitatea să-şi ia rămas bun de la Vaidas.