Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au aflat joi adversarul din primul tur preliminar al Basketball Champions League.

Tragerea la sorţi a avut loc la Mies, în Elveţia, unde au fost stabilite meciurile din fazele preliminare, dar şi grupele ediţiei 2019-2020 a Basketball Champions League.

Echipa orădeană a participat la tragerea la sorţi din postura de campioană naţională a României, fiind cap de serie în primul tur preliminar.

În urma efectuării acesteia, a reieşit faptul că elevii antrenorului Cristian Achim vor întâlni echipa maghiară Falco KC Szombathely, în faza inaugurală.

Conform programului stabilit de organizatori, prima manşă se va disputa pe data 17 septembrie, când orădenii vor evolua în deplasare, returul urmând a avea loc pe 20 septembrie, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

De menţionat că Falco Szombathely este campioana în exerciţiu a Ungariei, iar aceasta a avut un parcurs foarte bun în drumul ei spre această performanţă, câştigând toate meciurile disputate în playoff. După cum precizează site-ul clubului CSM, echipa din Szombathely este campioană a Ungariei pentru a doua oară în istorie, iar antrenorul echipei este slovenul Gasper Okorn.

Dacă "leii roşii" vor trece de acest adversar, în turul al II-lea ei vor da de campioana Letoniei, BK Ventspils. Primul meci din această dublă ar urma să aibă loc la Oradea, pe data de 26 septembrie, iar returul în deplasare, pe 29 septembrie.

După cum a mai reieşit la tragerea la sorţi de joi, dacă se va califica în faza grupelor, campioana României, CSM CSU Oradea, va juca în această fază cu PAOK Salonic (Grecia), Besiktas Istanbul (Turcia), JDA Dijon (Franţa), Neptunas Klaipeda (Lituania), Brindisi (Italia), Zaragoza (Spania) şi învingătoarea dintre Fribourg (Elveţia), Inter Bratislava (Slovacia) şi Telekom Bonn (Germania).