Poloiştii de la CSM Digi Oradea s-au calificat, din nou, în finala Cupei României, după ce, de această dată au învins, cu scorul de 11-7, echipa Corona Sportul Studenţesc.

Desfăşurat vineri seară, la Bazinul Steaua, meciul din semifinalele cupei s-a anunţat foarte echilibrat, după ce cele două echipe şi-au împărţit victoriile în duelurile din campionat de la Oradea. De altfel, partida a debutat într-o notă echilibrată, cu un prim sfert încheiat remiză, scor 3-3. În următoarele 8 minute, elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu au avut o evoluţie excelentă, au marcat de patru ori, timp în care au primit un singur gol, astfel că în pauza mare CSM Digi conducea deja cu 7-4.

În sfertul III fiecare echipă şi-a trecut în cont câte un gol, ceea ce a făcut ca în ultima pauză orădenii să conducă cu 8-5.

Destul de echilibrate, ultimele opt minute de joc au fost câştigate tot de orădeni, cu 3-2, care astfel, cu rezultatul final 11-7, au obţinut o victorie frumoasă, precum şi o calificare în ultimul act al Cupei României.

Jucătorii Grummy Guimaraes şi Yusuke Inaba au fost cei mai eficace de la CSM Digi, cu câte trei goluri înscrise. Alex Popoviciu a marcat şi el de două ori, în timp ce Levente Vancsik, Roland Szabo şi Nichita Ilisie ş-au trecut în cont câte un gol.

În finală, bihorenii vor întâlni Steaua, echipă care în cealaltă semifinală a întrecut Dinamo, cu scorul de 14-10.

Meciul din ultimul act este programat sâmbătă, de la ora 13.