Echipa CSM Digi Oradea are doi reprezentanți la Campionatul European de polo pe apă seniori, competiție, programată începând de luni, la Barcelona. Este vorba despre Robert Gergelyfi, care face parte din selecționata României și Jesse Koopman, de la reprezentativa Olandei.

Din echipa națională mai fac parte și portarii orădeni Marius Țic și Șerban Abrudan, care în prezent nu evoluează pentru echipa bihoreană. Ultimul dintre aceștia, Abrudan, și-a făcut debutul în prima reprezentativă cu ocazia turneului amical din Ungaria, Benu Cup.

Mai sunt în lot și foști jucători ai CSM-ului, precum: Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Mihnea Chioveanu, Alexandru Ghiban și Andrei Prioteasa.

De asemenea, portarul Gojko Pijetlovic, care s-a despărțit în această vară de orădeni, după patru ani la CSM, face și el parte din lotul reprezentativei Serbiei.

Iată însă lotul complet al echipei României pentru Campionatul European din Spania: Marius Tic și Șerban Abrudan – portari; Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Tudor Fulea, Vlad Georgescu, Andrei Prioteasa, Mihnea Chioveanu, Nicolae Oanță, Alexandru Ghiban, Robert Gergelyfi și Victor Antipa. Selecționar: Dejan Stanojevic.

În prima partidă de la Europene, România întâlnește luni seară, de la ora 20:30, selecționata Serbiei. Apoi, miercuri, de la ora 14:00, tricolorii se vor confrunta cu Slovacia, iar vineri, de la ora 17:00, cu Rusia.

Prima clasată din grupă se va califica direct în sferturile de finală, echipele de pe locurile 2 și 3 vor juca în play-off, în timp ce ultima clasată va continua competiția în turneul locurilor 13-16.