Sportivii de la clubul orădean King Do-Lions au reuşit să cucerească cinci medalii la întrecerile Cupei Colosseum la kempo, competiţie desfăşurată pe data de 8 iunie la Baia Mare şi rezervată copiilor, juniorilor şi seniorilor, la proba de luptă.

Clubul orădean, condus de Andreea Ganea, a participat la aceste întreceri după ce recent s-a afiliat la Federaţia Română de Kempo, "acesta fiind primul club de Kempo în Oradea", după cum precizează reprezentanţii King Do-Lions, într-un comunicat.

Competiţia de la Baia Mare a fost organizată de cluburile Shin Dojo şi Gladiators din localitate, sub egida Federaţiei Române de Kempo. CS King Do-Lions Oradea a participat cu un număr de cinci sportivi la semi-kempo. Mai exact, delegaţia orădeană a fost compusă din antrenorul Romeo Tulkos şi sportivii Denisa Cotuţ, Karina Mihuţa, Răzvan Cotuţ, Patrick Irimuş şi Sergiu Szabo.

La această primă întrecere a acestei ramuri sportive, orădenii au obţinut trei locuri I şi două locuri II. Denisa Cotuţ a ocupat prima poziţie la luptă junioare -64 kg, Karina Mihuţa s-a situat şi ea pe locul I la luptă copii -55 kg, cum de altfel a reuşit şi Sergiu Szabo, la luptă seniori -85 kg.

La rândul lui, Răzvan Cotuţ s-a situat al doilea în proba de luptă a juniorilor la -55 kg, cum de altfel s-a clasat şi Patrick Irimuş, la luptă copii -50 kg.

"A fost un concurs foarte interesant, nou, dar nu neaparat atât de străin, regulamentul de luptă fiind asemanator cu ceea ce ne-am obişnuit la taekwon-do, însă sigur nu este la fel. Vom continua să dezvoltăm această secţie a clubului nostru, însă bineînţeles continuăm şi în ce priveşte activitatea noastră în taekwon-do. Sunt mulţumit de prestaţia sportivilor noştri şi vom urmări calendarul competiţional al federaţiei pentru a ne pregăti şi mai mult pentru competiţiile de kempo", a declarat, la întoarcerea de la competiţie, antrenorul Romeo Tulkos.

În altă ordine de idei, în acest sfârşit de săptămână, la Borş se va desfăşura Open-ul României la Taekwon-do, în organizarea clubului King Do-Lions, unde vor participa cluburi din 9 ţări (Anglia, Austria, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Macedonia, Italia, Serbia, Ungaria si România). La acest eveniment şi-au confirmat prezenţa Grand Master Kim Ung Chol 9DAN - preşedintele comisiei de competiţii la nivel mondial la Taekwon-do ITF, Master Mario Bogdanov 8DAN - vicepreşedintele federatiei mondiale de taekwon-do, Master Ruggiero Lanotte - vicepreşedintele federatiei europene. Totodată, este aşteptat şi Zaharia Amatto, preşedintele Federaţiei Române de Kempo. 

Competiţia de la Borş se va desfăşura sâmbătă, între orele 9:00-19:00 şi duminică, între orele 9:00-12:00, intrarea spectatorilor la Sala de Sport urmând a fi liberă.