Programat în prima etapă din noul sezon al Ligii a III-a, derby-ul judeţului Bihor la fotbal, dintre CSC Sânmartin şi Luceafărul Oradea s-a încheiat cu un rezultat surprinzător. Cei de la Luceafărul s-au impus cu scorul de 6-3, după ce la pauză conduceau cu 4-2, într-un meci care s-a desfăşurat la Sântion.

Deşi au pornit încrezători în forţele proprii, după jocurile bune din Cupa României, fotbaliştii de la CSC Sânmartin au avut un meci de coşmar de această dată, fiind conduşi încă din minutul 15 cu scorul de 3-0.

Multe greşeli în defensiva echipei pregătite de antrenorul Călin Cheregi au făcut ca scorul să fie neverosimil pentru gazde, chiar la primul lor joc în eşalonul al III-lea.

Tinerii fotbalişti de la Luceafărul au deschis scorul încă din minutul 3, când a marcat Paşca, după o greşeală a fundaşului Salif Nogo, care a pasat riscant către propriul portar. Peste zece minute oaspeţii au marcat şi golul doi, prin Maxin, pentru ca în minutul 15, Paraschiv să înscrie pentru 0-3 din penalty, după un fault în careu asupra lui Prejmerean.

N-au trecut decât trei minute şi Ionuţ Ban a înscris primul gol pentru CSC Sânmartin. Gazdele au reuşit apoi să se apropie la un singur gol, după ce în minutul 23, fundaşul luceferilor Huniadi a comis henţ în careu, iar Sergiu Pop a transformat lovitura de la 11 metri.

Scorul pauzei a fost însă 2-4, după ce Denis Roş a reuşit să înscrie dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri de poartă, în minutul 34.

În repriza a doua, tot luceferii au marcat primii, după ce fundaşul central al gazdelor Salif Nogo a comis o nouă greşeală, în minutul 52, când l-a faultat în careu pe Paraschiv, iar Prejmerean a transformat penalty-ul. Luceafărul s-a desprins apoi la patru goluri, în minutul 76, când Mitrică a transformat un nou penalty.

În fine, ultimul gol l-au reuşit gazdele, în minutul 87, când s-a dictat cel de-al cincilea penalty din acest joc. A transformat Sergiu Pop, iar rezultatul final a fost 3-6.

"Sincer, mă aşteptam la un joc mai dificil, prin prisma tinereţii echipei mele şi pentru faptul că suntem împreună de doar 12 zile, dar echipa a jucat OK, ne-a ieşit ceea ce am pregătit la antrenament. Am început foarte bine jocul, având 3-0 după primele 15 minute, după care ne-am relaxat un pic, am luat două goluri foarte uşor, dar eu cred că nu s-a pus niciodată problema învingătoarei în acest meci", a declarat, după partidă, antrenorul formaţiei Luceafărul, Dragoş Militaru.

De partea cealaltă, dezamăgit de evoluţia echipei sale şi, implicit de rezultat, tehnicianul formaţiei gazdă, CSC Sânmartin, Călin Cheregi nu şi-a explicat ce s-a întâmplat, mai ales greşelile din defensivă. "Am avut un debut nefericit, pe care dorim să-l uităm cât mai repede posibil, un meci care, cred că ne-a adus cu picioarele pe pământ, să conştientizăm cu toţii că Liga a III-a nu este Liga a IV-a. Din păcate am avut un debut la care nimeni nu se aştepta. Am făcut multe greşeli personale, aşa s-a întâmplat în primele 15 minute când am luat trei goluri la faze care nu anunţa nimic. Apoi ne-am trezit un pic, dar , per ansamblu a fost un meci care toată lumea, cred că şi băieţii, doresc să îl uite", a declarat Călin Cheregi.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va primi pe teren propriu replica celor de la CFR Cluj II, în timp ce CSC Sânmartin se va deplasa la Odorheiu Secuiesc, pentru partida cu echipa locală AFC. Până atunci însă, marţi cele două echipe bihorene se vor întâlni din nou, tot la Sântion, în turul III al Cupei României.


CSC Sânmartin – Luceafărul Oradea 3-6 (2-4)

Au marcat: Ionuţ Ban (min. 18), Sergiu Pop (min. 23 din 11 m şi 87 tot din 11 m) / Paşca (min. 3), Maxim (min. 13), Paraschiv (min. 15 din 11 m), D. Roş (min. 34), Prejmerean (min. 52 din 11 m) şi Mitrică (min. 76 din 11 m).

CSC Sânmartin: Beke – Fl. Pop, Lupşe, Nogo, Arsene – Claudiu Popa (min. 30 Habakuk), Tiponuţ, Sorian, Ionuţ Ban – Ovidiu Popa (min. 70 Szabados) şi Sergiu Pop. Antrenor: Călin Cheregi.

Luceafărul: Filip – Drăgan (Ţepelea), Core, Huniadi (Costea), Daniel Pop – Prejmerean, Mitrică, Paşca (Manole), Maxin, D. Roş – Paraschiv (Lasconi). Antrenor: Dragoş Militaru.

Au arbitrat: Mircea Ardelean (Arad) - George Suciu şi Robert Meres (Câmpia Turzii)


Etapa I din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri, 23 august:

ACS Viitorul Şelimbăr - AFC Unirea 1924 Alba Iulia 2-1

CSM Avântul Reghin - AFC Odorheiu Secuiesc 1-1

CSC Sânmartin - CS Luceafărul Oradea 3-6

FC CFR 1907 Cluj SA 2 - ACS Industria Galda 2-0

ACS Sticla Arieşul Turda - CS Minaur Baia Mare 2-1

Sâmbătă, 24 august, ora 18:

SCM Zalău - FC Unirea Dej

ACS Unu Fotbal Club Gloria - CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca

ACS Fotbal Comuna Recea - AFC Metalurgistul Cugir 1939