Clubul Sportiv Basti Box şi Grădiniţa Toldi din Salonta au încheiat un parteneriat pentru sport, prin care se doreşte educare copiilor prin sport, după cum anunţă cele două părţi.

"Un nou parteneriat pentru educarea copiilor prin sport a fost semnat între cele două părţi, dar de data aceasta, este vorba despre preşcolari. Cu grijă şi disciplină prin sport, spre educaţia celor preşcolari s-au pus de acord doamna director Butca Carla Lia, coordonatorul proiectului profesor Szakacs Beata din partea Grădiniţei cu program prelungit Toldi şi Sebastian Silaghi, preşedinte C.S. Basti Box Salonta", se arată în comunicatul transmis presei de clubul sportiv salontan.

Parteneriatul va sprijini educaţia preşcolarilor, urmând a-i familiariza pe aceştia cu mediul sportiv, cu exerciţiile fizice de bază, cu întrecerile, jocurile şi competiţiile sportive.

Activităţile de iniţiere a preşcolarilor se vor desfăşura atât în sala de grupă de la Grădiniţa cu program prelungit Toldi, cât şi în sala de box a C.S. Basti Box Salonta.

Conform Federaţiei Române de Box, acest parteneriat cu preşcolarii este în premieră în România pentru ramura olimpică box, iar "iniţiaţii prin jocurile sportive pot să prindă drag de box şi de sport în general, boxul dezvoltând toate grupele musculare", după cum afirmă preşedintele clubului Basti Box, Sebastian Silaghi.