În acest sfârşit de săptămână, la Sala de Sport a Liceului "Don Orione" se va desfăşura o nouă ediţie a tradiţionalei competiţii de box "Gongul orădean".

Întrecerile, programate duminică, 8 decembrie, cu începere de la ora 13, la sala liceului "Don Orione" din Oradea, sunt organizate de Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Bihor, secţia de box a clubului Crişul Oradea şi Asociaţia Judeţeană de Box Bihor.

Este vorba despre ediţia cu numărul 34 a competiţiei, o ediţie care va reuni la start peste 80 de sportivi de la 12 cluburi. Mai exact, vor participa boxeri legitimaţi la Federaţia Română de Box, cu vize anuale şi viza medicală valabile, la categoriile copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori.

Cluburile participante vor fi: Centrul Olimpic de Tineret de la Satu Mare, CSM Ploieşti, CS Box Club MLG Zalău, CSM Zalău, DVSC Debrecen, CS Ruben Stoia Arad, CSM Timişoara, CS Olimpia Căuaş, CS Gym Mar Strong Oradea, CS Professional Box Holod, CS Mănuşa de Aur Holod şi CS Crişul Oradea.

Invitaţi vor fi Florin Mulcuţan, membru în Biroul Federal al FR Box, Viorel Plosca, preşedintele Comisiei de Box Profesionist a FRB şi vicepreşedinte al Colegiului Central de Arbitri, care este supervizorul galei.

În cadrul evenimentului, organizatorii au pregătit şi alte surprize, precum o prezentare de modă, un târg cu produse hand-made realizate de copiii de la asociaţia Down Oradea, o strângere de fonduri pentru Ştefan (un copil cu leucomalacie periventriculară, în vârstă de 10 ani), dar şi o masa festivă, care va avea loc la restaurantul Hotelului Corola.

Deviza ediţiei din acest an a galei "Gongului orădean" este "BOXUL e un sport nobil! BOXUL e sportul faptelor bune!".