Baschetbalistele de la Universitatea CSM Oradea au obținut o nouă victorie în această săptămână. Astfel, universitarele orădence s-au impus, joi, la Timișoara, pe terenul celor de la CS SCM 2 din localitate, într-un meci ce a avut loc în devans din cadrul etapei a 10-a a primei faze a Ligii 1 la baschet feminin. Rezultatul final al confruntării a fost 76-74 pentru elevele antrenorilor Ioana Anica, Adriana Niculescu și Daniel Anica.

Universitatea CSM Oradea a ajuns, astfel, la un bilanț general de opt victorii și o înfrângere, fiind deja câștigătoare a Grupei 3 din faza inaugurală a competiției.

De menționat că echipa bihoreană mai are un meci de disputat în această fază. Acesta este programat pentru vineri, 15 decembrie, la Cluj-Napoca, în compania echipei locale CS Universitatea 2.

După cum notează site-ul clubului CSM Oradea, „potrivit prevederilor Regulamentului Specific al Ligii 1 la baschet feminin – ediția 2017/18, toate echipele cu drept de promovare se califică în faza semifinală”. Astfel, va rezulta un număr total de opt echipe. De precizat însă că rezultatele directe cu echipele care au drept de promovare se mențin și în faza semifinală. Prin urmare, Universitatea CSM Oradea va începe faza semifinală cu un bilanț general de 2-0, datorat dublei victorii repurtate asupra echipei din Târgu Secuiesc.

Site-ul CSM-ului mai menționează că faza semifinală a acestei competiții se va desfășura în sistem fiecare cu fiecare, în dublă manșă, exceptând confruntarea cu Târgu Secuiesc. Astfel, adversarii echipei orădene în faza semifinală vor fi CSM Târgoviște, Phoenix Constanța, Rapid București, Agronomia București, CSM CSȘ Ploiești, respectiv Sportul Studențesc.

Primele patru clasate la încheierea fazei semifinale se vor califica pentru turneul final de promovare, de unde ocupantele primelor două poziții obțin dreptul de a evolua în următoarea ediție a Ligii Naționale.