Tenismena bihoreană Irina Maria Bara şi-a continuat marţi cu succes parcursul competiţional de la turneul internaţional din capitala ţării noastre, BRD Bucharest Open.

După ce a trecut de cele două tururi preliminare, Bara a evoluat în prima fază pe tabloul principal în compania Viktoriyei Tomova, din Bulgaria. Sportiva din Ştei a avut o evoluţie bună din nou, reuşind să se impună la capătul a două seturi, cu scorul de 6-4, 7-5 şi astfel să se califice în turul II.

Irina Bara se numără însă printre puţinele jucătoare din ţara noastră care au obţinut victorii marţi la BRD Bucharest Open, competiţie care se desfăşoară la Arenele BNR.

Cea mai mare surpriză a zilei a furnizat-o tunisianca Ons Jabeur, nr. 123 WTA, care a învins-o pe campioana en-titre a turneului, Irina Begu (42 WTA), după doar 58 de minute de joc, cu scorul de 6-2, 6-1.

În schimb, Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul II, după ce a trecut de Danka Kovinic, din Muntenegru, în două seturi, cu 6-2, 6-4. De asemenea, şi Sorana Cîrstea a câştigat marţi, cu 6-3, 6-3, confruntarea cu Cagla Buyukakcay din Turcia şi a ajuns şi ea în turul II.

Pentru prima dată pe tabloul principal la un turneu WTA, Andreea Roşca s-a văzut învinsă marţi, deşi a luptat admirabil, în compania sportivei Claire Liu. Americanca s-a impus în trei seturi, cu 4-6, 6-3, 6-4.