Campioana României la baschet masculin, formaţia CSM CSU, a anunţat semnarea unui nou angajament cu jucătorul Lazar Laszlo, care este cel mai longeviv jucător din istoria clubului orădean, după cum a fost el prezentat de conducerea echipei.

După cum se ştie, Lazar a revenit la formaţia bihoreană pe parcursul sezonului trecut, devenind campion naţional cu "roş-albaştrii".

În vârstă de 30 ani şi înalt de 2.10 metri, Laci este un jucător de poziţia 5. El a debutat în anul 2003, alături de Clubul Atletic Oradea, ajutând această formaţie să promoveze în primul eşalon, moment în care echipa a fost preluată de CSM Oradea.

În total, a evoluat opt sezoane în Liga Naţională pentru CSM Oradea şi a contribuit la cucerirea primei medalii din istoria secţiei de baschet, cea de bronz, în 2013. Apoi, Lazar a plecat în campionatul Ungariei, unde a jucat pentru Jaszbereny, formaţie cu care a debutat în cupele europene.

După numai un an, sportivul a revenit în România, jucând trei sezoane pentru BC Mureş. Cu această formaţie, a disputat două finale ale campionatului şi tot două de Cupa României. Ulterior, el a mai jucat o jumătate de sezon pentru BCM U FC Argeş Piteşti, după care în sezonul trecut, s-a întors la Oradea.

De menţionat şi că Laci Lazar este un produs al LPS Bihorul Oradea, unde a evoluat sub comanda profesorului Dragoş Oprea.

Până în prezent, conducerea CSM a prelungit contractele a opt dintre jucătorii cu care a câştigat titlul naţional în sezonul trecut. Este vorba despre: Vaidas Kariniauskas, Kris Richard, Muhamed Pasalic, Bobe Nicolescu, Mihai Gavrilă, Sean Denison, Arturas Valeika şi Laci Lazar. Pe lângă aceştia, conducerea campioanei i-a mai achiziţionat şi pe Giordan Watson şi Sean Barnette.