Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au fost învinși, duminică, în deplasare, la Bacău, în cadrul etapei a 7-a din Liga a II-a.

Meciul a fost tranșat practic în prima repriză, atunci când s-au înscris toate golurile. Băcăuanii, care până în această rundă nu au obținut nicio victorie, au reușit să „spargă gheața” și să se impună cu scorul de 3-1. De altfel, cei de la Aerostar au început foarte bine jocul și după numai 36 de minute conduceau deja cu 3-0. Golul bihorenilor a fost marcat în finalul primei reprize, în minutul 45, de către Al. Dulca.

După două șarje ofensive, băcăuanii au deschis scorul în minutul 11, când Buhăcianu a centrat de pe stânga, iar Adrian Hurdubei a preluat în careu şi a trimis în poartă, de la 12 metri, în dreapta portarului.

Nu au trecut decât 12 minute și, în minutul 23, Aerostar a ridicat scorul la 2-0, după un contraatac lansat de Vraciu. Valentin Buhăcianu a preluat, a rezistat atacaului lui Tînc şi a şutat din centrul careului în dreapta portarului, majorând diferenţa.

Gluma s-a îngroșat pentru Luceafărul în minutul 36, când moldovenii au înscris și cel de-al treilea gol. Atunci, Buhăcianu i-a paseat la 17 metri lui Cătălin Vraciu, iar acesta şi-a aşeazat balonul şi a trimis senzaţional la vinclu, în stânga portarului.

Golul de onoare al bihorenilor a survenit în minutul 45, după o lovitură de colț de pe stânga. Opriş a  recentrat, iar Alexandru Dulca, din aproapiere, a împins mingea în plasă.

În repriza secundă, deși gazdele au rămas mai periculoase, nu s-a mai înscris, astfel încât rezultatul final al partidei a fost 3-1 pentru Aerostar, care a părăsit ultimul loc al clasamentului, în timp ce Luceafărul Oradea a rămas cu 5 puncte, pe poziția a 16-a.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua pe teren propriu, sâmbătă, 22 septembrie, cu liderul clasamentului, Academica Clinceni.


Aerostar Bacău - Luceafărul Oradea 3-1 (3-1)

Au marcat: Hurduei (min. 11), Buhăcianu (min. 23) și Vraciu (min. 36) / Al. Dulca (min. 45)

Aerostar: Potcoavă - Mihălăchioae, Alin Mutu, Mihăeş - cpt., Chirilescu - Sahru (min. 90 Andr. Gavrilă), I. Chirilă, Căinari (min. 80 Rz. Adăscăliţei), Hurdubei - Vraciu, Buhăcianu (min. 85 Andr. Pavel). Antrenor: Cristia Popovici

Luceafărul: Moga – Torişte, Băican (min. 65 Fl. Drăgan), Opriş, Tînc – Mitrică, Preoteasa (min. 76 G. Paraschiv), Cl. Codoban – cpt., Al. Dulca – C. Ţîră (min. 38 Prejmerean) și  Luduşan. Antrenor: Cristian Lupuţ

Au arbitrat: Bogdan Ionuţ Anghelinei (Galaţi) - Bogdan Ioan Dragoş şi Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraş)


Etapa a 7-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă

CS Mioveni – Energeticianul 2-1

Daco-Getica Bucureşti - Chindia Târgovişte 2-2

SSC Farul Constanţa - Metaloglobus Bucureşti 1-2

Dacia Unirea Brăila - Pandurii Târgu Jiu 0-4

Ripensia Timişoara - CS Baloteşti 2-1

UTA Arad - Academica Clinceni 0-1

Duminică

Aerostar Bacău - Luceafărul Oradea 3-1

ACS Poli Timişoara - Sportul Snagov 1-2

Petrolul Ploieşti - ASU Politehnica Timişoara 2-0

Luni, ora 18:

FC Argeş - Universitatea Cluj 2-1