Clubul Sportiv Municipal Oradea mai are o campioană naţională la tenis. Este vorba despre Giulia Safina Popa, care a câştigat proba feminină de simplu la Campionatele Naţionale Individuale, la categoria 10 ani.

Competiţia s-a desfăşurat la Craiova, în perioada 24-30 iunie, iar orădeanca a pornit în concurs după ce a fost desemnată cap de serie numărul 10.

Parcursul foarte bun al Giuliei i-a adus acesteia, precum şi clubului CSM Oradea, titlul naţional, după ce în finala desfăşurată în cursul zilei de sâmbătă s-a impus în faţa Soniei Butuc, de la CSM Bucureşti, sportivă desemnată cap de serie numărul 7.

Până să ajungă aici însă, Giulia Popa a trecut în turul I de Andreea Stanciuc (CS Tenis Vaslui), cu scorul de 4-1, 4-0, apoi, în turul II a învins-o pe Giulia Pienariu (CS Mova), cu scorul de 4-0, 4-0, pentru ca în optimile de finală să treacă şi de Rianna Barbu (Tenis Club Enache), cu scorul de scor 4-1, 5-3.

În sferturile de finală, bihoreanca a avut-o ca adversară pe Alexia Bojin (CS Kofe, cap de serie nr 3), pe care a întrecut-o, de asemenea, la capătul a două seturi, scor 4-0, 5-3, calificându-se în penultimul act. În semifinale, Giulia a învins-o şi pe Bianca Pleşcan (CS Tenis Club Constanţa, cap de serie nr 2), tot după două seturi, cu scorul 5-3, 4-2.

După cum se poate observa, Giulia Safina Popa nu a pierdut niciun set în drumul ei spre finală.

Mai mult, făcând pereche cu Carla Nedeloni, de la CS Dyadora Timişoara, orădeanca a ajuns până în semifinale şi în proba feminină de dublu de la aceste Naţionale.