Patru jucători de la CSM CSU Oradea au fost convocaţi la echipa naţională de baschet masculin.

Potrivit convocatorului Federaţiei Române de Baschet, cei patru jucători de la CSM CSU Oradea selecţionaţi sunt Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu, Giordan Watson şi Kris Richard.

Aceştia se vor prezenta la reunirea echipei naţionale, care va avea loc pe data de 11 februarie, la Cluj-Napoca. Apoi, baschetbaliştii tricolorii vor efectua un stagiu de pregătire în oraş, înaintea jocurilor cu Spania şi Israel, care vor conta pentru Grupa A din calificările pentru Campionatul European ediţia 2021.

În ceea ce-l priveşte pe Bobe Nicolescu, conducerea clubului CSM Oradea reaminteşte că acesta a avut parte de mai multe accidentări de-a lungul sezonului, astfel încât prezenţa sa pe parchet a fost limitată. "Căpitanul echipei naţionale a României (n.r. adică Bobe Nicolescu) lucrează din punct de vedere fizic şi se pregăteşte să revină în programul echipei după ce a suferit o accidentare la faţă. De altfel, el are nevoie de o mască de protecţie, pe care o poartă la fiecare antrenament şi de care se va folosi inclusiv la meciuri după ce va reveni pe parchet", menţionează site-ul oficial al clubului orădean.

În calificările pentru Campionatul European, din Grupa A, echipa României va întâlni pe data de 20 februarie, la Cluj Napoca, echipa Spaniei, pentru ca mai apoi, pe 24 februarie, să evolueze în deplasare, la Tel Aviv, cu naţionala Israelului.