Performanţă remarcabilă pentru ciclistul orădean Raul Sînza, care a câştigat, duminică, cel mai mare concurs de ciclism cross county din estul Europei.

Concursul intitulat "Prima Evadare" se desfăşoară între Bucureşti şi Snagov prin păduri şi drumuri de ţară pe o distanţă de 55 de km, iar anul acesta a reunit la start peste 2.000 de participanţi. Rutierul orădean Raul Sînza, de la echipa CarCover-Veloteca RacingTeam, a ajuns primul la linia de sosire, după o oră, 41 de minute şi 6 secunde. El a fost urmat la 14 secunde de Ede Molnar de la Dinamo-BikeXpert Racing şi la 18 secunde de campionul Poloniei, Batek Dariusz (CST 7R MTB Team).

"A fost o cursa foarte rapidă, cu ciclişti puternici şi motivaţi să câştige. Încă de la start au început atacurile, însă toate erau prinse în scurt timp. Am stat şi am urmărit fiecare mişcare până în ultimi 3 kilometri, unde am prins momentul perfect să atac, fiind o zonă dificilă. Am fost foarte bucuros să mă văd câştigând în faţa a peste 2000 de oameni prezenţi la start. Următoarele obiective sunt pentru mine cupele naţionale de maraton, unde ca şi echipă CarCover Veloteca ocupăm prima poziţie. Şansele sunt foarte mari ca titlurile de campioni să revina la Oradea în 2019", a declarat, pentru BIHOREANUL, Raul Sînza.

Câştigătoarea concursului de la feminin a fost chiar Gunn-Rita Dahle, aceasta având un palmares demn de invidiat, cu nu mai puţin de 30 victorii de Cupă Mondială, 9 medalii de aur la Campionatele Mondiale, 8 medalii de aur la Campionatele Europene, dar şi aurul olimpic. Timp de 20 de ani norvegianca a concurat la cel mai înalt nivel posibil.