Poloiştii de la CSM Oradea au dat peste o nucă mult prea tare sâmbătă seară, când, în manşa I a semifinalelor LEN EuroCup au primit replica italienilor de la CC Ortigia.

Meciul, desfăşurat într-o atmosferă frumoasă la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, s-a încheiat cu victoria oaspeţilor cu scorul de 10-4, bihorenii mai rămânând cu şanse pur teoretice pentru calificarea în finală.

Jocul a fost aşteptat cu interes de fanii echipei bihorene, mai ales că CSM-ul tocmai câştigase Cupa României, în dauna Stelei. De altfel, înaintea partidei, crainicul a şi prezentat trofeul Cupei adjudecat de elevii antrenorului Dorin Costrăş, fapt îndelung aplaudat de suporteri. Asta i-a ambiţionat pe jucătorii formaţiei bihorene, încurajaţi pe tot parcursul meciului de galeria echipei de baschet.

Începutul a fost ambiţios pentru bihoreni, care au deschis scorul prin Bogdan Remeş, apoi au avut un penalty, ratat însă, din păcate, de Vlad Georgescu. În loc să fie 2-0 pentru orădeni, scorul a devenit 1-1, pentru că imediat italienii au egalat, prin Christian Napolitano.

Dacă primul sfert a fost echilibrat, încheiat la egalitate, 1-1, în următoarele opt minute, oaspeţii s-au desprins, nu înainte însă ca CSM-ul să egaleze la 2, prin Yusuke Inaba. În pauza mare s-a intrat cu avantajul de trei goluri al celor de la Ortigia, care au mai marcat prin Vidovic, Di Luciano, Napolitano şi V. Gallo.

Deşi publicul spectator orădean mai spera într-o revenire a favoriţilor, din păcate, şi sfertul III a adus tot patru goluri în poarta CSM-ului, şi numai unul în cea a italienilor, fapt care a făcut ca, înaintea ultimului sfert „zarurile să fie aruncate”, scorul în ultima pauză fiind 3-9.

Precum în primele opt minute, şi în ultima secvenţă, fiecare echipă a înscris câte un gol, iar rezultatul final a fost 4-10. Victoria echipei din Ortigia a fost îndelung aplaudată apoi de micuţa şi inimoasa galerie italiană, care a întregit şi ea atmosfera unui meci frumos de LEN EuroCup.

„Importanţa meciului ne-a marcat enorm de mult, chit că am început relativ bine, am avut 1-0, am avut chiar şansa să ne ducem la 2-0, după care echipa a început să sufere. Am avut în faţă un adversar bine organizat, disciplinat, cu o bună pregătire fizică. Ei ne-au bătut uşor, uşor, pas la pas. Noi nu am putut să ţinem nici ritmul, nici controlul asupra partidei şi eu cred că rezultatul este just”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei CSM Oradea, Dorin Costrăş.

Cele patru goluri ale CSM-ului au fost înscrise de Yusuke Inaba, de două ori (o dată din penalty), Bogdan Remeş şi Silvian Colodrovschi. De partea cealaltă, pentru italieni au înscris Christian Napolitano, trei goluri, Valentino Gallo, două goluri, Stefan Vidovic, Sebastiano Di Luciano, Massimo Gicoppo, Francesco Cassia şi Simone Rossi (din penalty), câte un gol.

În cealaltă semifinală, AN Brescia a învins cu scor de fotbal, 3-1, echipa maghiară ZF Eger.

Partidele retur sunt programate pentru data de 4 martie.