Echipa de volei feminin CSU Oradea s-a văzut nevoită să se recunoască învinsă în jocul pe care l-a disputat pe teren propriu, în etapa a doua a Campionatului Național al Diviziei A2, Seria Vest, în compania celor de la CSM Târgu Mureș.

Bihorencele au cedat cu 0-3, dar au întâlnit un adversar cu un lot format din jucătoare tinere ce activează la Centrul Național de Excelență, au o bogată experiență internațională, fiind și componente ale lotului național, cu performanțe notabile în ultima perioadă, după obținerea calificării la Campionatul Mondial a naționalei de tineret. De altfel, mureșencele au jucat determinate să câștige partida, antrenorul sîrb Pedrag Zucovici impulsionându-le pe toată durata jocului.

În ciuda faptului că gazdele nu au reușit să câștige niciun set, jocul a fost totuși unul disputat, universitarele orădene făcând tot posibilul să încurce planurile oaspetelor. Astfel, primul set a fost unul în care echipele au fost pe rând la conducere, mureșencele desprinzându-se la trei puncte, scor 19-16.

Time-out-ul solicitat de oaspeți în momentul în care orădencele s-au apropiat la un punct a avut efectul scontat și oaspetele s-au desprins la 24-21, setul fiind pierdut de gazde cu 25-23.

Setul doi a fost dominat clar de oaspete care au dovedit că serviciul este o acțiune importantă și au reușit să obțină puncte consecutive, asumându-și responsabilitatea de a-l efectua dificil și bine direcționat tactic.

Scorul a fost de 25-20, orădencele revenind pe finalul setului, dar prea târziu pentru a pune probleme.

Setul trei a avut la conducere echipa gazdă, oaspetele cerând primul time-out la scorul de 9-6, apoi oaspetele s-au desprins la 15-12, iar pe finalul setului au condus cu un avans confortabil, adjudecându-și setul trei cu scorul 25-19.

S-a consemnat, astfel, o victorie meritată a oaspetelor, care își propun revenirea în Divizia A1, după ce au investit „resurse financiare și logistice, atât de importante în obținerea succesului”, după cum a apreciat managerul formației bihorene, Paul Alexi-Szabo.

Lotul echipei CSU Oradea pentru acest joc a fost format din: Fîcă Iuliana (căpitan), Pașca Anca, Radu Fîcă Maria, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Maxim Andreea, Blaj Giulia, Rizea Antonia,

Măran Andreea, Breban Alexandra, Pura Mădălina și Chiș Flavia.  Antrenor: lector univ. dr. Szabo-Alexi Mariana.

În etapa viitoare, CSU Oradea se va deplasa la Sibiu, unde va avea o altă partidă dificilă, urmând a întâlni echipa locală, formație care s-a întărit și a efectuat transferuri importante în acest sezon.