Campioană naţională en-titre, rămasă în cursa cupelor europene, formaţia orădeană de baschet masculin CSM CSU are în lot nu doar jucători buni, ci şi mărinimoşi. Unul dintre aceştia este americanul Sean Barnette, care, în preajma sărbătorilor de iarnă, a venit cu o idee apreciată de fani, campania "Sean Coat and Shoe Christmas Drive".

Este vorba despre o acţiune la care orădenii şi suporterii echipei sunt îndemnaţi să doneze haine şi pantofi de sezonul rece pentru oamenii nevoiaşi.

"Dragi prieteni şi membri ai familiei orădene, vreau să mulţumesc în nume personal pentru dragostea şi căldura pe care mi-aţi oferit-o, mie şi întregii echipe CSM Oradea de-a lungul timpului. În acest an, am decis să iniţiez organizarea unei acţiuni de colectare de haine şi pantofi, pe care să le dăruim împreună celor care au nevoie de ele în sezonul rece. Am remarcat că sunt cetăţeni ai acestui oraş care ar avea nevoie şi s-ar bucura de o haină groasă sau un pantof cald în perioada de iarnă. Vă rog şi vă invit să luaţi în considerare ideea de a dărui hainele şi pantofii pe care nu le mai purtaţi sau să achiziţionaţi unele noi cu scopul de a le dărui. Am încredere că împreună, comunitatea din acest oraş extraordinar poate să vină în sprijinul celor care au nevoie de ajutor cu ocazia Crăciunului. Vă mulţumesc pentru dragostea oferită şi pentru că îmi permiteţi să dau ceva înapoi acestui oraş şi vouă, fanilor. Vă iubesc!", este mesajul lui Barnette, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei campioane.

Potrivit site-ului clubului, acţiunea, "inedită şi complet originală pentru un sportiv de la CSM Oradea", se va desfăşura cu ocazia ultimului meci înainte de Crăciun, duminică, 22 decembrie, când "roş-albaştrii" vor juca acasă cu BCM U FC Argeş Piteşti. Atunci, pe holurile Arenei Antonio Alexe vor fi poziţionate cutii în care se vor strânge hainele şi pantofii.

"Avem rugămintea de a spăla lucrurile pe care le donaţi înainte de a le aduce, astfel încât a doua zi ele să poată fi purtate de cei cărora le sunt destinate pentru a întâmpina sărbătoarea Crăciunului cu căldură în suflet şi încălziţi de lucrurile dăruite", au transmis organizatorii.

Lucrurile se pot aduce şi sâmbătă, 21 decembrie, la serbarea de Crăciun a Academiei CSM Oradea.

"Jucător emblematic pentru CSM Oradea, Sean Barnette confirmă că este un om pe măsură. Originar din Statele Unite ale Americii, baschetbalistul în vârstă de 33 ani care a experimentat cele mai frumoase, dar şi cele mai dificile momente pentru un om în perioada petrecută la Oradea, iniţiază o acţiune inedită şi complet originală pentru un sportiv de la CSM Oradea", mai notează site-ul omonim.