Tânăra sportivă orădeană Kiss Kamila s-a remarcat din nou într-un concurs puternic. Este vorba despre ediţia din acest an a Crosului 15 Noiembrie, care a avut loc pe 11 noiembrie la Braşov şi despre care antrenorul Călin Laza spune că este "cel mai puternic concurs organizat în România".

Competiţia, dotată cu premii în valoare totală de peste 35.000 euro, a reunit la start atleţi de performanţă, legitimaţi (seniori, juniori şi copii), dar şi atleţi amatori de toate vârstele, din ţară şi din străinătate.

Întrecerile s-au desfăşurat pe distanţa de 5 km, pe şosea, în centrul oraşului de la poalele Tâmpei.

Atletismul bihorean a fost reprezentat de trei alergători, Kiss Kamilla (CSŞ LPS Bihorul), Alex Huţanu şi Eduard Hercuţ (CN Mihai Eminescu Oradea).

Kiss Kamilla a concurat la categoria de vârstă copii II, iar evoluţia ei a fost încurajatoare, terminând în apropierea podiumului şi anume pe locul IV. Astfel, sportiva pregătită de antrenorul Călin Laza a confirmat încă o dată forma bună prin care trece, ea ocupând locul IV, la categoria copile II (născute în anii 2007-2008), după ce a încheiat cursa cu timpul de 19 minute si 58 de secunde.

"A fost o cursă foarte grea, pot spune că cea mai grea cursă a mea de până acum. Am întâmpinat mici probleme din cauza frigului pentru că la ora startului erau 3-4 grade, dar până la urmă mi-am îndeplinit obiectivul, acela de a alerga sub 20 de minute pe distanţa de 5 km", ne-a declarat Kiss Kamilla.

Pentru ea urmează o mini vacanţă, pentru ca mai apoi să înceapă antrenamentele pentru anul competiţional viitor.

La crosul de la Braşov, tot pe locul IV s-a situat şi Eduard Hercuţ, la categoria juniorilor I, el fiind antrent de Florin Indrie.