Formaţia orădeană de volei feminin CSU a evoluat la sfârşitul săptămânii în deplasare, la Sighetu Marmaţiei, aici unde, cu acest prilej,  echipa gazdă, CSM, a debutat în acest sezon în Divizia A2, Seria Vest.

Interesant este însă că pentru trei dintre componentele echipei bihorene, Haidu Roxana, Măran Andreea şi Moldovan Miruna, acest meci a însemnat şi întoarcerea acasă, în sala unde s-au format ca jucătoare, ele fiind transferate de CSU Oradea de la echipa gazdă, antrenată de Zoltan Attilla.

Deşi bihorencele s-au impus cu scorul de 3-0, jocul a fost unul disputat, la meci fiind prezent un public numeros, după ce înainte a avut loc şi un meci de baschet masculin.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost dominat de echipa orădeană, care "şi-a impus să nu facă erori neforţate şi să joace cât mai exact", după cum a declarat managerul Paul Alexi-Szabo.

Doar în setul al treilea s-a consemnat apropierea gazdelor la un singur punct, însă după timpul de odihnă solicitat, studentele s-au impus fără emoţii, în aproximativ o oră de joc.


CSM Sighetu Marmaţiei - CSU Oradea 0-3 (19-25, 20-25, 20-25)

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Paşca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Maxim Andreea, Rizea Antonia, Măran Andreea, Breban Alexandra, Pura Mădălina, Bikfalvi Andreea, Blaj Giulia, şi Moldovan Miruna. Antrenor: lector univ. dr. Szabo-Alexi Mariana.

După această victorie, CSU Oradea şi-a consoliat bilanţul pozitiv, având acum 5 victorii şi  2 înfrângeri la activ.

În etapa viitoare, formaţia bihoreană va juca tot în deplasare, pe terenul celor de la CNS CSV Cetate Deva.