Locuitorii din Piaţa Cetăţii reclamă că de când municipalitatea a amenajat parcări cu taxă în şanţul fortificaţiei nu mai au unde îşi lăsa maşinile.

"Toţi şoferii care vin la serviciu sau cu treburi în zonă se aglomerează în parcarea riveranilor din blocurile din centrul civic pentru că este fără taxă. Deşi locul nu este amenajat sunt în stare să îşi împotmolească maşinile în noroi numai să nu plătească, în vreme ce parcarea cu taxă e aproape goală toată ziua", a reclamat BIHOREANULUI unul dintre locuitorii zonei.

Pentru că, peste zi, îşi găsesc locurile ocupate, mulţi dintre locatari ajung să îşi lase maşina contra cost în parcarea pietruită de sub podul de la intrarea în Cetate.

"Mă gândeam să îmi fac abonament de riveran, dar acolo sunt două plăcuţe care se bat cap în cap. Una spune că pot, iar alta că nu pot parca acolo pe bază de abonament de riveran", povesteşte orădeanul.

Despărţite de accesul în parkingul pietruit, cele două indicatoare anunţă pe o parte "parcare cu plată pe bază de abonament", deci inclusiv abonament pentru riverani, iar pe cealaltă parte că "în această parcare nu sunt valabile tichetele de parcare şi abonamentele eliberate pentru riverani".

Va fi modificat!

Contactat de BIHOREANUL, şeful Serviciului Parcări din cadrul Primăriei Ionuţ Şimon, spune că parcarea pietruită este rezervată exclusiv vizitatorilor Cetăţii, respectiv orădenilor ca au abonament de parcare în oraş şi vin să viziteze fortificaţia.

"Parcarea a fost amenajată pe fonduri europene, special pentru vizitatorii Cetăţii. Aici pot parca doar turiştii şi orădenii care au abonament pe marcaj alb, dar nu şi riveranii, pentru că altfel toate locurile ar fi ocupate în permanenţă", a spus Şimon.

Şeful Serviciului Parcări spune că indicatorul care permite parcarea cu abonament de riveran va fi modificat în cel mai scurt timp.

"Luna trecută, când au montat panoul care interzice parcarea cu abonament de riveran, colegii au uitat să acopere cu o bandă porţiunea care permite acest lucru", a explicat funcţionarul.

Potrivit lui Şimon, locuitorii zonei pot parca oriunde altundeva în şanţul Cetăţii pe bază de abonament de riveran.

În loc de clădire, parcare...

Pe de altă parte locuitorii din Piaţa Cetăţii sunt de părere că problema ar putea fi rezolvată mult mai simplu dacă municipalităţii ar amenaja parcarea din curtea blocului, astfel încât să nu mai parcheze în noroi, şi i-ar da destinaţia de parcare rezidenţială sau de domiciliu.

Viceprimarul Florin Birta a spus că municipalitatea cunoaşte problema reclamată de locuitorii zonei şi caută soluţii. "Primăria caută o formulă legală să intre în posesia clădirii abandonate în jurul căruia se parchează în prezent în curtea blocului. Ulterior, aceasta ar urma să fie demolată, iar în curtea blocului va fi transformată în parcare", a spus Birta.

Edilul a evitat să avanseze o dată concretă de începere a lucrărilor dat fiind faptul că acestea depind de data exproprierii clădirii.