Ambuteiajele de la intersecţia străzii Oneştilor cu strada Barcăului şi prelungirea străzii Simion Bărnuţiu ar putea dispărea. Constructorii au început amenajarea unei giraţii cu relocarea conductelor din zonă şi excavarea materialului de adaos pe ambele părţi ale străzii Oneştilor.

"Săpăturile au fost făcute pentru a putea compacta stratul suport al viitorului drum. Pe o parte a străzii Oneştilor au existat case iar pe cealaltă depozite de fier vechi, care au fost demolate. Cum drumul va fi amenajat pe amplasamentul fostelor clădiri, constructorii nu pot turna beton direct pe pământ", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit calendarului lucrărilor, şantierul va ajunge în şosea în cursul săptămânii viitoare. "Constructorii vor lucra sub trafic, fără închiderea străzii Oneştilor", a spus edilul.

Circulaţia va fi îngreunată de faptul că, în paralel cu lucrările la giraţie, constructori angajaţi de Termoficare vor înlocui un tronson din reţeaua magistrală delimitat de străzile Barcăului şi Tudor Vladimirescu.

Lucrările de amenajare a giraţiei, atribuite firmei Costavoc pentru suma de 793.000 lei, au început pe 19 octombrie şi vor trebui finalizate în termen de trei luni.

Investiţia presupune lucrări de terasamente, amenajarea unui sens giratoriu cu patru bretele carosabile care ies din acesta, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete, canalizare pluvială, a semnalizării rutiere, dar şi a sistemului de iluminat public aferent.

Pentru ca amenajarea noii căi de acces să poată fi posibilă, municipalitatea a expropriat şi demolat 11 locuinţe de pe strada Oneştilor 1 şi a dezafectat depozitele de fier vechi din strada Barcăului.