Lucrările de amenajare a liniei de tramvai din intersecţia străzilor Calea Aradului, Oneştilor şi Aviatorilor s-au încheiat. Ultimele lucrări vor consta în reabilitarea celor două refugii din staţiile de tramvai şi reamenajarea spaţiilor verzi.

Eliberaţi carosabilul!

"Din 5 august vor începe lucrările de prelungire a liniei de tramvai din zona intersecţiei spre strada Vlădeasa. De luni, vor fi impuse din nou restricţii de circulaţie. Nu se va mai permite parcarea pe strada Calea Aradului de către cei care locuiesc acolo", a declarat primarul Ilie Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, riveranii vor trebui să îşi mute maşile în curţile din spatele blocurilor, unde municipalitatea a demolat deja două vile şi mai multe garaje pentru a amenaja parcări.

Lucrările de amenajare a parcărilor au fost scoase la licitaţie, urmând să demareze încă din vară.

O nouă linie de tramvai

Până la redeschiderea şantierului din Calea Aradului, constructorii şi-au mutat frontul de lucru de-a lungul pârâului Peţa, în spatele centrelor comerciale.

Adrian Revnic, director tehnic OTL"Până acum s-a lucrat la amenajarea podului peste Peţa şi s-au amenajat circa 700 metri de cale dublă. Pe măsură ce Primăria ne va pune la dispoziţie front de lucru în strada Făgăraşului, vom lucra în zona morii şi chiar mai departe", a declarat pentru BIHOREANUL, Adrian Revnic (foto), directorul tehnic al OTL.

Potrivit directorului tehnic, constructorii aşteaptă ca proprietarii terenurilor din zonă, moara, Universitatea şi unităţile militare să îşi mute gardurile spre interior pentru a face loc şantierului.

"În octombrie vom începe lucrul şi în zona Cantemir. În principiu, dacă lucrările avansează în acelaşi ritm şi nu apar evenimente neprevăzute, la sfârşitul anului viitor ar trebui ca noua linie de tramvai să fie deja finalizată", a spus Revnic.

Lucrările de construire a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai, care va lega cartierele Ioşia şi Cantemir, de-a lungul pârâului Peţa, au fost atribuite unei asocieri de firme din care face parte şi constructorul orădean Abed Nego, pentru suma de 69,1 milioane lei.

Şantierul a fost deschis în primăvară cu un termen de execuţie de 30 de luni.