Constructorii au montat, marţi, primele grinzi pe viaductul lung de 250 metri de peste Valea Frumoasă de la ieşirea din Oradea spre Biharia.

Anunţul a fost postat pe Facebook de primarul Ilie Bolojan. "Azi au fost montate primele grinzi ale viaductului de legătură dintre Calea Bihorului şi strada Suişului, care va prelungi drumul expres până la DN19 spre Satu Mare", a anunţat edilul.

"Urmează ca tot la 10 zile să sosească transporturi similare. În total avem nevoie de 120 grinzi pentru construcţia viaductului", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

Amenajarea viaductului, care se va sprijini pe nouă picioare de beton, constituie ultima şi cea mai spectaculoasă etapă din construcţia drumului rapid.

Până în prezent, constructorii au asfaltat cei 2,7 kilometri de drum de la baza serpentinelor către Paleu până la şoseaua de la ieşirea din oraş şi au turnat cei 92 de piloţi foraţi care constituie structura de rezistenţă a viaductului.

"Lucrările sunt gata în proporţie de 75% şi în funcţie de condiţiile meteo vor fi finalizate în primăvara anului viitor", a mai spus Birta.

Drumul, întărit de un zid de sprijin, are o lăţime de 7 metri, cu câte o bandă pe sensul de mers, un trotuar şi o pistă pentru biciclete pe partea dreaptă a direcţiei către ieşirea din oraş.

Lucrările de amenajare a noului drum rapid, în valoare de 23,1 milioane lei, sunt realizate de o asociere de firme din care fac parte Drumuri Orăşeneşti, MBS Group şi ABED Nego.

Pe de altă parte, tot marţi, Bolojan a anunţat şi că "au fost montate ultimele grinzi ale podului peste Peţa de pe Calea Aradului, unde se lucrează la prelungirea liniei de tramvai. Îmi cer scuze conducătorilor auto pentru deranjul din trafic. După încheierea lucrărilor la linia de tramvai, vom reface covorul asfaltic de pe Calea Aradului, astfel ca traficul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii", a mai spus el.