Au primit tricouri albe şi au plecat cu ele multicolore! Peste o mie de orădeni au alergat sâmbătă seară prin pudră colorată în cea de-a doua ediţie a cursei The Color Run.

Obosiţi, vopsiţi dar fericiţi!

Cursa, necompetitivă, al cărei scop a fost ca fiecare participant să treacă obosit, vopsit, dar fericit linia de finiş, a luat startul la ora 18.

"La cursă s-au înscris persoane de toate vârstele, de la tineri sportivi, până la părinţi cu copii mici şi persoane mai în vârstă. Nefiind o întrecere în sine, aleargă fiecare după puteri", a declarat reprezentantul organizatorilor, Raluca Cristia.

Sportivi de toate vârstele au alergat cinci kilometri prin centrul oraşului trecând prin patru puncte de pe traseu în care au fost împroşcaţi de animatoare cu pudră colorată 100% naturală şi răcoriţi în cea de-a cincea staţie, înainte de finiş, cu valuri de spumă.

"N-a fost greu deloc. A fost distractiv mai ales când ne-au dat cu pudră colorată, iar la sfârşit cu spumă", a spus o fetiţă.

Alergătorii au fost recompensaţi cu medalii de participare, apă şi sucuri pentru rehidratare şi un pliculeţ de pudră pe care l-au folosit la party-ul de după cursă în timpul căruia participanţii au ridicat de-asupra Pieţei Unirii un nor colorat.

În numele iubirii

Cea de-a doua ediţie The Color Run, denumită Love Tour după tema iubirii şi prieteniei, a fost mai colorată decât cea de anul trecut. Organizatorii au pregătit pentru orădeni pachete de tip Standard First Love (110 lei), Premium Big Love (150) şi VIP All Love (210) al căror conţinut a diferit din punct de vedere al produselor pe care participanţii le-au primit.

Parte din încasările din taxa de participare vor fi susţine Fundaţia Renaşterea care luptă împotriva cancerului la sân şi pentru susținerea femeilor-eroine care se confruntă cu acestă boală.

Evenimentul The Color Run a debutat în anul 2011 în Statele Unite ale Americii, iar în 2014 acesta a ajuns şi în Romania, în oraşe precum Bucuresti, Cluj, Timişoara şi Iaşi. În 2015 peste 5 milioane de alergători au participat în mai mult de 225 de evenimente din peste 50 de ţări. În Romania s-au adunat până acum peste 115.000 de alergatori în 33 de evenimente.