Ocoliţi, pe cât posibil, strada Oneştilor! Lucrările de înlocuire a reţelelor de termoficare îngreunează traficul auto pe una dintre cele mai aglomerate artere de legătură din oraş.

Miercuri, la prânz, pe sensul de mers dinspre strada Tudor Vladimirescu spre Calea Aradului circulaţia era deviată pe străzile învecinate pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor de înlocuire a conductelor.

"Constructorul a săpat un şanţ pentru a înlocui reţelele de termoficare pe o lungime de 140 metri. Executantul a cerut închiderea traficului pe această arteră, măcar în weekend, pentru desfăşurarea în siguranţă a lucrărilor", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Decizia cu privire la închiderea arterei urmează să fie luată în zilele următoare de Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei.

Înlocuirea conductelor de termoficare urmează să se finalizeze în cea de a doua jumătate a săptămânii viitoare. Ulterior, constructorii vor începe amenajarea unui sens giratoriu deasupra conductelor.

"Deja se lucrează pe ambele părţi ale străzii Oneştilor. Constructorii au compactat terenul şi montează bordurile", a spus Birta.

Potrivit viceprimarului, construirea noului sens giratoriu se va finaliza, în funcţie de starea vremii, în cursul lunii ianuarie.

Lucrările de amenajare a giraţiei, atribuite firmei Costavoc pentru suma de 793.000 lei, au început pe 19 octombrie şi vor trebui finalizate în termen de trei luni.

Investiţia presupune lucrări de terasamente, amenajarea unui sens giratoriu cu patru bretele carosabile care ies din acesta, amenajarea de trotuare, de piste pentru biciclete, a canalizării pluviale, a semnalizării rutiere, dar şi a sistemului de iluminat public aferent.

Pentru ca amenajarea noii căi de acces să poată fi posibilă, municipalitatea a expropriat şi demolat 11 locuinţe de pe strada Oneştilor 1 şi a dezafectat depozitele de fier vechi din strada Barcăului.