Noul drum de Sântandrei, construit peste câmpuri pornind din sensul giratori de la intersecţia şoselei de centură cu strada Alexandru Cazaban, va fi dat în folosinţă, potrivit constructorilor, cel târziu la începutul lunii noiembrie, cu patru luni înaintea termenului contractual.

Drumarii au amenajat deja stratul de balast stabilizat pe ambele laturi ale şanţului anticar, au turnat primul strat de asfalt şi se concentrează pe construirea viitorului pod pe care şoseaua va traversa pârâul Peţa.

"Stratul final de asfalt va fi turnat după construcţia podului pentru a avea un aspect unitar", a declarat inginerul Dorel Negrău, şef de şantier în cadrul Drumuri Bihor.

În ceea ce priveşte construcţia podului, începând de această săptămână constructorii au mână liberă să lucreze.

"Am turnat pilonii podului, am aşteptat rezultatele probelor de rezistenţă, acestea sunt bune, aşa că de săptămâna aceasta vom începe construcţia efectivă", a declarat inginerul Dorel Negrău, şef de şantier în cadrul Drumuri Bihor.

Lung de 28 metri şi cu o deschidere de 20 metri, viitorul pod va fi construit oblic peste cursul pârâului şi va avea la bază 10 piloni de susţinere.

Investiţia totală în noua arteră de legătură se ridică la 6,8 milioane lei și va mai cuprinde, pe lângă pod, construirea a 3,5 kilometri de drum cu pistă pentru biciclete, reţea de iluminat public şi canalizare pluvială.