Constructorii au terminat de turnat cei 92 de piloţi foraţi la o adâncime de 20 de metri, ce vor susţine viaductul pe care drumul rapid va supratraversa Valea Frumoasă la o înălţime de 10,5 metri, pentru a ieşi în sensul giratoriu de la ieşirea din Oradea spre Biharia.

Lucrările la drumul rapid sunt realizate în proporţie de 35%, construcţia urmând să fie dată în folosinţă la sfârşitul anului.

"Ce a fost mai greu, turnarea celor 92 de piloţi foraţi, a trecut. S-a lucrat inclusiv pe timp ploios, fără să se vadă însă mare lucru. De acum, lucrurile se vor derula mai rapid", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta (foto).

Cei 92 de piloţi foraţi formează, împreună cele nouă picioare ale podului (numite şi pile), structura de susținere a viitorului pod.

"În acest moment se lucrează la radierul celor nouă pile care vor susţine podul, iar la partea de drum se toarnă stratul de balast şi se montează bordurile şi cablurile de iluminat", a spus Birta.

Lucrările privind prelungirea drumului rapid cu 2,7 kilometri din zona străzii Ion Bogdan pe la poalele dealurilor dinspre Paleu până în sensul giratoriu de la ieşirea din Oradea spre Biharia sunt realizate de asocierea firmelor Drumuri Orăşeneşti, MBS Group şi Abed Nego, pentru 23,1 milioane lei.

Cea mai spectaculoasă parte a investiţiei implică amenajarea unui viaduct lung de 250 metri peste Valea Frumoasă, cu ieşire la drumul spre Biharia. Lucrările vor trebui terminate până la sfârşitul acestui an.