În curând, poliţiştii rutieri vor fi dotaţi cu fiole antidrog, iar Ministerul Afacerilor Interne va promova un proiect de modificare a Codului Rutier pentru interzicerea live-urilor la volan pe Facebook.

Anunţul a fost făcut de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, marţi, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, măsurile fiind doar o parte dintr-o strategie menită să reducă numărul accidentelor rutiere provocate de şoferii indisciplinaţi în trafic.

"În privinţa consumului şi traficului de droguri, este nevoie de un plan de măsuri agresive. Nu se poate face prevenire cu pliante", a explicat ministrul. Potrivit acesteia, primii poliţişti care vor primi teste antidrog vor fi cei care acţionează pe autostrăzi şi în zona litoralului. 

Totodată, poliţiştii din judeţele de graniţă, alături de colegii de la frontieră, vor continua acţiunile comune pentru combaterea nerespectării timpilor de conducere şi odihnă de către transportatorii de persoane. "Obiectivul nostru este să evităm cât se poate evenimentele rutiere soldate cu victime omeneşti", a mai explicat ministrul.

Tot pentru evitarea accidentelor rutiere, Carmen Dan a anunţat că, în următoarea perioadă, ministerul pe care îl conduce va promova un proiect de modificare a Codului Rutier pentru interzicerea live-urilor pe Facebook la volan.

"Am avut discuţii concrete cu Ministerul Justiţiei, am făcut nişte observaţii şi suntem în perioada în care prelucrăm aceste observaţii. Eu cred că foarte curând vom promova şi în Guvern acest proiect legislativ", a spus ministrul.