"Părăseala" rămasă în urma demolărilor din strada Barcăului va fi transformată în spaţiu verde de Compania de Apă Oradea şi o firmă privată. Amplasamentul va fi dotat cu instalaţii de irigat şi plantat cu arbori şi arbuşti. Lucrările vor fi finalizate în cursul lunii noiembrie.

Cu instalaţie de irigat

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, Direcţia Tehnică amenajează în prezent accesul şi platforma asfaltată din faţa sondei Transgex şi a postului trafo de la intersecţia străzilor Zărandului şi Barcăului.

Amplasamentul din jurul acestora, cu o suprafaţă de 2.312 metri pătraţi, a fost dat în administrarea Companiei de Apă Oradea, urmând să fie transformat în spaţiu verde în cadrul unui proiect de responsabilitate socială.

"Terenul a fost decapat la 15 centimetri sub nivelul drumului, urmând să fie adus pământ fertil, după care se va monta instalaţia de irigare şi se va trece la însămânţarea terenului şi plantarea de arbori şi arbuşti", se menţionează în comunicat.

Carpin, arţar, celtis...

La fel, amplasamentul de 3.450 metri pătraţi ocupat de fostul centru de colectare a fierului, din imediata vecinătate, acum demolat, va fi transformat în zonă verde îngrijită.

Potrivit unui contract de parteneriat încheiat de municipalitate cu o firmă privată, nenominalizată, terenul va fi însămânţat cu gazon şi urmează să fie amenajat cu plante perene, plante curgătoare, arbuşti şi 20 de arbori mari carpin, arţar şi celtis.

Ulterior încheierii lucrărilor, firma va încheia cu municipalitatea un contract de sponsorizare pentru o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire.