RER Vest va începe marţi lucrările de amenajare a punctului de colectare a deşeurilor din strada Uzinelor, unde orădenii vor putea depune, cu titlu gratuit, materialele rezultate din reamenajarea gospodăriilor.

Investiţie de 180.000 euro

Potrivit unui comunicat al Primăriei, investiţia, estimată la 180.000 euro, va trebui finalizată înainte de sfârşitul anului.

"Punctul de colectare de pe strada Uzinelor va cuprinde: o porţiune asfaltată pentru circulaţia auto şi pietonală, o porţiune betonată pe care se vor amplasa 12 containere de depozitare a deşeurilor, un container pentru deşeuri periculoase, respectiv 2 containere prefabricate dotate pentru funcţiuni administrative şi grupuri sanitare care să deservească atât personalul administrativ, cât şi utilizatorii punctului de colectare", se menţionează în comunicat.

Orădenii vor putea depune în incinta punctului de colectare, cu o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi, de la deşeuri cu conţinut periculos, materiale textile, bunuri reutilizabile şi ambalaje, la obiecte de uz casnic, electrocasnice, sticlă, plastic, hârtie şi carton, lemn, mobilier, deşeuri vegetale sau rezultate din construcţii.

Aruncaţi aici!

Investiţia va fi făcută de RER Vest în baza unui act adiţional la contractul privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local 310 din 2015.

Operatorul de salubritate şi-a asumat investiţii de 850.000 euro în anul 2016, la prelungirea cu patru ani a contractului de salubritate al oraşului.

Un punct similar de colectare a deşeurilor rezultate din renovările de locuinţe funcţionează încă din 2017 în zona străzii Thurzo Sandor, în vecinătatea Cimitirului Municipal. La acea dată investiţia s-a ridicat la 150.000 euro. Până la finalul anului trecut punctul de colectare preluase de la orădeni peste 1.500 tone de deşeuri.