Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a făcut marţi un apel către orădenii care au cunoştinţă de cazurile unor bătrâni singuri, lipsiţi de grija familiei, să anunţe acest lucru la Telverde 0800/410430 pentru a-i putea ajuta în contextul pandemiei de coronavirus.

"Asistenţii sociali vor lua toate măsurile care se impun pentru fiecare caz în parte, pentru a trece mai uşor peste această perioadă", se menţionează într-un comunicat al DASO.

Potrivit comunicatului până în prezent asistenţii sociali ai DASO au contactat telefonic circa 1.000 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani aflate în baza de date pentru a-şi oferi sprijinul.

"Unui număr de peste 50 de persoane vârstnice, fără susţinători sau fără altă formă de ajutor, li s-a cumpărat produse alimentare, medicamente, sau au primit serviciile de care aveau nevoie", a transmis DASO.

Având în vedere că în această perioadă accesul în instituţie este limitat orădenii îşi pot lua informaţiile necesare de pe www.daso-oradea.ro, care este actualizat periodic sau la telefon 0259/441677.

La fel, orădenii pot transmite documente instituţiei pe e-mail: www.daso@rdsor.ro sau prin Poştă.