Lucrările de amenjare a malului stâng al Crişului Repede, în zona din dreptul Primăriei Oradea, au fost finalizate în proporţie de 45%.

Potrivit unui comunicat al municipalității, şantierul s-a mutat din zona luciului de apă de pe mal pe trotuarul de peste drum de palatul administrativ al oraşului.

Până în prezent, constructorii au montat, printre altele, blocurile şi treptele din granit auriu pe zona de promenadă şi bordurile de granit de-a lungul carosabilului dintre podul Centenarului şi centrul istoric.

"Luni, 9 septembrie, constructorul a început decopertarea trotuarului pe zona cuprinsă între podul Sfântul Ladislau şi rampa de acces în zona de promenadă, în cadrul lucrării de amenajare a malului stâng al Crişului Repede în zona dintre Podul Sfântul Ladislau şi Podul Centenarului. Trotuarul urmează să fie pavat cu dale de porfir", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Lucrările în această zonă vor continua cu amplasarea balustradei metalice, a stâlpilor de iluminat şi a jardinierelor, întreg ansamblul urmând să fie recompus pe baza proiectului original din 1910, aparţinând arhitectului Vago Laszlo.

De-a lungul porţiunii de promenadă se vor planta 50 de platani, mai multe spaţii vor fi înierbate, zidul de sprijin se va înverzi cu iederă şi vor fi amplasate bănci de odihnă şi coşuri de gunoi.

Lucrările de amenjare a malului stâng al Crişului Repede sunt executate de asocierea firmelor Gavella, Porfido ed Arte Consorzio Stabile, Proconsolution şi Iriconstruct pentru 13,3 milioane lei, din care 13 milioane lei fonduri europene nerambursabile. Termenul de execuţie este de 12 luni.