Administraţia locală vrea să scape de grija spaţiilor verzi dintre blocuri. Direcţia Tehnică a Primăriei va supune în luna septembrie votului Consiliului Local noul regulament privind administrarea şi întreţinerea acestora.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de municipalitate, noul regulament va prevedea obligativitatea asociaţiilor de proprietari de a încheia protocoale cu municipalitatea pentru întreţinerea spaţiilor verzi din proximitate. Asociaţiile de proprietari care nu vor încheia astfel de protocoale vor risca amenzi între 2.000 şi 2.500 lei.

Odată preluate în administrare amplasamentele vor trebui şi întreţinute.

"Conform noului regulament, asociaţia de proprietari trebuie să execute în perioada aprilie – octombrie, respectiv în perioada 1 - 15 a fiecărei luni activitatea de cosit a ierbii de pe spaţiul încredinţat spre întreţinere prin protocol. În acest sens, după data de 16 a fiecărei luni, Poliţia Locală va efectua verificări privind realizarea acestei obligaţii de către fiecare asociaţie", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Asociaţiile de proprietari care nu îşi vor cosi iarba vor risca amenzi între 1.000 şi 2.500 lei.

Conform comunicatului municipalităţii, până la intrarea în vigoare a noilor prevederi asociaţiile de proprietari care nu şi-au încheiat astfel de protocoale pot contacta Compartimentul Spaţii Verzi din cadrul Direcţiei Tehnice pentru semnarea acestora.