Casa Darvas la Roche urmează să fie reabilitată integral până în aprilie. Până în prezent constructorii au realizat lucrările în proporţie de 70%.

Investiţia, în valoare de 4,8 milioane lei fără TVA este finanţată printr-un proiect european.

"Lucrările urmează să fie finalizate până în luna aprilie a acestui an, iar proiectul "Restaurarea Casei Darvas la Roche în vederea valorificării patrimoniului cultural secession" se va încheia la 30 august 2020. În acest interval de timp se vor desfăşura mai multe activităţi privind dotarea cu mobilier, privind digitizarea spaţiului imobilului, activităţi de publicitate, de audit şi altele", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Lucrările de reabilitare a clădirii vizează în exterior reabilitarea acoperişului, faţadelor şi a fântânii din curte, executarea pardoselii exterioare precum şi montarea unui lift.

Printre multe altele, în interiorul clădirii constructorii au reabilitat toate instalaţiile de la parterul clădiri, au refăcut pardoseala şi terasa de la etaj şi au închis casa liftului.

În prezent constructorii lucrează în interiorul clădirii la refacerea finisajelor, instalaţiilor sanitare, instalaţiile electrice şi montarea corpurilor de iluminat.

Lucrările au fost începute de firma Constructorul Sălard în ianuarie 2018.