Un banc despre regăţeni spune că atunci când ajung în Oradea se uită în urmă şi îşi spun: "Eu în România nu mă mai întorc!". Mai în glumă, mai în serios, situaţia este valabilă şi pentru directorul demisionar al Termoficare, adus de primarul Ilie Bolojan în urmă cu 7 ani de la Brăila pentru a pune pe picioare CET-ul orădean.

Condamnat la sfârşitul lui 2019, într-un dosar de corupţie, la doi ani de închisoare cu suspendare şi interdicţia de a conduce sau administra firme timp de cinci ani, pentru tentativă de fraudă cu fonduri europene, Necula a avut vineri o întâlnire mai puţin protocolară cu presa locală, pentru a discuta despre activitatea societăţii din 2019.

Aflat în preaviz până pe 15 februarie, Necula a venit la întâlnire însoţit de directorul comercial Dan Creţu, cel economic, Nadia Haş, şi şeful Serviciului Tehnic, Lucian Pop.

"Această întâlnire ar fi trebuit să aibă loc în decembrie anul trecut, dar, credeţi-mă, n-am avut dispoziţia necesară", a spus directorul cu trimitere la condamnarea primită atunci.

Stănel Necula a declarat pentru BIHOREANUL că la încheierea preavizului va rămâne în continuare orădean. "Nu plec din Oradea. Sunt orădean. M-am mutat aici, aici am familia, tot. Am timp până pe 15 februarie să văd ce voi face în continuare", a spus Necula.

"CET-ul este pe drumul cel bun"

Directorul demisionar a confirmat, chiar dacă indirect, zvonurile că ar putea rămâne în continuare în zona de gravitaţie a municipalităţii, ca expert pe proiecte în domeniul termoficării. "Dacă se va găsi o formă să dau o mână de ajutor sistemului de termoficare din Oradea, o voi face", a mai zis el.

Stănel Necula a spus că îşi doreşte ca viitorul director să menţină actuala echipă de conducere pentru că a dat rezultate. "Sper că cine va veni nu va lucra pe principiul incorect de a schimba echipa doar de dragul schimbării. CET-ul, aşa cum îl ştim, este pe drumul cel bun. Trebuie doar întreţinut, gestionat, dus înainte cu idei noi şi dezvoltat cu alegeri corecte", a spus Necula.

Fost viceprimar PDL de Brăila, trecut la liberali în 2011 după ce bihoreanul Vasile Blaga l-a scos de pe lista potenţialilor candidaţi de primar, Stănel Necula a fost adus la Oradea de primarul Ilie Bolojan în vara anului 2013.

Iniţial, Necula a deţinut funcţia de administrator special al fostei societăţi Electrocentrale, pentru ca din 2015 să preia funcţia de director general al Termoficare.