Construcţia celor două poduri gemene care vor forma pasajul suprateran peste sensul giratoriu de la intrarea spre Piaţa 100 ar putea începe în septembrie.

Încă un şantier...

Consiliul Local a aprobat, joi, acordul de colaborare care va fi încheiat între municipalitate şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, document ce prevede preluarea de către Primărie a amplasamentului investiţiei până la finalizarea construcţiei pasajului.

"Odată finalizată această formalitate, în zilele următoare se va trece la semnarea acordului, iar în două - trei săptămâni lucrările la pasaj ar putea să înceapă", a declarat pentru BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan.

... cu ajutorul opoziţiei

Proiectul de hotărâre privind acordul dintre municipalitate şi CNAIR a fost aprobat cu unanimitate de voturi, după ce opoziţia PSD-UDMR a "trântit" la vot mai multe propuneri ale municipalităţii, profitând de faptul că, aflaţi în vacanţă, la şedinţă au participat doar 13 din cei 18 consilieri locali ai PNL.

Reprezentanţii opoziţiei au acceptat să voteze proiectul la solicitarea făcută de primarul Ilie Bolojan conştient că nu are suficiente voturi.

"Dacă nu votaţi acest proiect de hotărâre, nu putem începe lucrările la pasajul suprateran din zona centurii. Din cauza unor aspecte birocratice nu am reuşit să obţinem o Hotărâre de Guvern care să ne dea terenul în administrare. Acest acord ne permite să pornim lucrările în speranţa că în 3 - 4 luni vom găsi o formulă definitivă", a spus primarul Ilie Bolojan.

Două poduri gemene

Lucrările de construire a pasajului spre giraţia din dreptul Pieţei 100 au fost atribuite în primăvară firmei austriece Porr Construct, la un preţ de 27,8 milioane lei, în urma unei licitaţii la care au participat încă cinci ofertanţi.

Termenul de finalizare a lucrărilor va fi de 21 de luni, din care 3 luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţie.

Potrivit proiectului, pasajul va fi format din două poduri gemene care vor avea între ele o distanţă de un metru pentru a permite dilatări şi contracţii pentru perioadele vară - iarnă.

În sensul giratoriu de pe centură, municipalitatea va amenaja o trecere pentru pietoni, o pistă pentru biciclete pentru a facilita accesul orădenilor la Piaţa 100.