Oradea va primi doar o zecime din cât a cerut! Guvernul a alocat miercuri municipalităţii 4 din cei 40 de milioane de lei ceruți luna trecută pentru achiziţia gazului necesar încălzirii oraşului peste iarnă. Suma va fi acordată din taxa pe valoare adăugată cu titlu de ajutor nerambursabil.

"Banii vor fi alocaţi direct pentru achiziţia de gaz. Suma va fi scăzută din subvenţia pe care o acordă Primăria societăţii Termoficare", a declarat directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, 13 localităţi din 12 judeţe vor primi în total 115 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară pentru asigurarea alimentării populaţiei cu energie termică.

"Actul normativ a fost adoptat la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, ca urmare a solicitărilor făcute de către unităţile administrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităţilor specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susţine cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populaţiei", se menţionează în comunicat.

Potrivit listei aprobate prin Hotărâre de Guvern, cea mai mică sumă, de 3,5 milioane lei o va primi Vatra Dornei, urmată, cu câte 4 milioane lei, de Oradea şi Suceava.

În topul celor mai subvenţionate localităţi se numără Arad, Bacău, Buzău, Constanţa şi Galaţi, cu câte 15 milioane lei.