Municipalitatea orădeanî pregăteşte două drumuri colectoare pentru fluidizarea circulaţiei în zona Pieţei 100.

Cu maşina, bicicleta şi pe jos

Consiliul Local a aprobat luni indicatorii tehnico-economici ai unui drum paralel cu şoseaua de centură între magazinul Leroy Merlin şi piaţa de peste drum de cartierul Europa.

Noua cale de acces este menită să fluidizeze accesul maşinilor, bicicletelor şi pietonilor la obor şi va fi conectată la viitoarea pasarelă peste şoseaua de centură. Investiţia, în valoare de 3,4 milioane lei plus TVA, va avea un termen de predare de patru luni.

"În perioada următoare vom da drumul a licitaţie pentru ca lucrările să înceapă în toamnă, cu finalizare, în funcţie de starea vremii, în cursul acestui an sau cel târziu în primăvară", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Cale liberă spre Nufărul

În paralel, tot în zona sensului giratoriu de lângă cartierul Europa, municipalitatea pregăteşte documentaţia pentru prelungirea drumului paralel cu strada Ogorului, din zona parcului industrial Eurobusiness II până la pasajul suprateran care leagă de oraş cartierul Grigorescu.

"La finalul lucrărilor, şoferii care ies din parcul industrial II şi vor să meargă către Nufărul nu vor mai fi nevoiţi să revină în sensul giratoriu de la cimitirul Rulicowski, aglomerând zona Pieţei 100, ci vor putea vira la dreapta ca să iasă în şoseaua de centură, sau vor putea traversa spre oraş pe pasarela supraterană", a spus primarul.

Documentaţia pentru această lucrare urmează să fie finalizată luna viitoare, executantul urmând să fie stabilit în toamnă prin licitaţie.