Reprezentanţii Secţiei de votare 21 de la Liceul Onisifor Ghibu din cartierul Nufărul au fost sesizaţi, duminică dimineaţă, despre existenţa unui mesaj care îndemna la boicotarea referendumului pe trotuarul de la intrarea în curtea şcolii.

Îndemn la boicot

Autori necunoscuţi au scris cu vopsea neagră pe carosabilul plin de gropi "#Boicot. Iubirea nu se votează".

"La faţa locului au s-au deplasat, imediat ce am fost sesizaţi, două echipaje de poliţie şi reprezentanţii Primăriei. Mesajul nu era pe raza secţiei de votare, ci pe trotuar, aşa că era de competenţa municipalităţii să ia măsuri", a declarat pentru BIHOREANULUI preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bihor, judecătorul Florina Crişan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, comisarul Alina Dinu, oamenii legii efectuează cercetări. "Am fost sesizaţi şi ne-am deplasat la faţa locului. În momentul de faţă se fac cercetări pentru identificarea autorilor", a spus Dinu.

Un mesaj mai vechi...

Cum mesajul a fost scris în afara secţiei de votare, autorii ar putea fi acuzaţi în cel mai bun caz de vandalism. Asta, dacă vor fi prinşi, lucru de care preşedintele Comisiei Tehnice Municipale pentru organizarea referendumului, Ionel Vila, pare să se îndoiască.

"Va fi destul de greu de găsit autorii. Din câte am înţeles de la locuitorii din zonă, mesajul era mai vechi. Spre exemplu, alaltăieri era tot acolo", a spus secretarul Comisiei Tehnice Municipale.

La cererea lui Ionel Vila, muncitorii RER Ecologic au spălat cu benzină înscrisul de pe trotuar astfel încât în cursul dimineţii acesta era deja şters.