Şcoala Gimnazială 11 din cartierul Rogerius, una dintre cele mai mari instituţii de profil din Oradea, urmează să fie reabilitată integral cu ajutorul unei finanţări europene.

Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, majorarea contribuţiei proprii de la 2%, cum a fost stabilită printr-o hotărâre de la începutul anului, la 29,73% din valoarea de 12 milioane lei a proiectului de reabilitare a clădirii.

Astfel, dacă iniţial municipalitatea şi-a asumat o contribuţie de 248.500 lei, suma a fost majorată acum la 3,6 milioane lei.

"Noi am prins pentru acest proiect ultimii bani rămaşi pe această axă. Am avut de ales între majorarea contribuţiei proprii şi pierderea finanţării. Normal că am acceptat să plătim 3,6 milioane lei, pentru a putea atrage de două ori mai mult", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

Contractul de finanţare pentru acest proiect urmează să fie semnat în următoarele săptămâni.

Lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale 11 vor cuprinde reabilitarea faţadelor şi amenajărilor interioare, precum şi a instalaţiilor sanitare şi electrice.