Primarul Ilie Bolojan se pregăteşte să trimită acasă, prin rotație, o parte din personalul municipalităţii orădene. „În medie, măsura va afecta circa 40% din angajații Primăriei”, a declarat pentru BIHOREANUL edilul Oradiei.

În primă fază, până la sfârşitul lunii martie, funcţionarii ar putea intra în concediu de odihnă, iar mai târziu cei care nu vor avea de lucru chiar în şomaj tehnic.

"În sectoarele care nu au activitate în această perioadă, cum sunt cele privind organizarea de evenimente sau Muzeul Oraşului, angajaţii vor intra în concediu de odihnă, după care, dacă situaţia o impune, în şomaj tehnic. În celelalte sectoare, unde există activitate, chiar dacă mai redusă, se va intra în concediu de odihnă, prin rotaţie, câte 10 zile", a spus Bolojan.

Potrivit edilului, măsura intervine pe fondul scăderii volumului de muncă, după ce activitatea cu publicul s-a redus dramatic, şi are ca scop protejarea personalului Primăriei.

"Trebuie să ne asigurăm o rezervă de cadre. În eventualitatea că unii colegi aflaţi la muncă se îmbolnăvesc, aceştia să poată fi înlocuiţi de alţii aflaţi în acasă, astfel încât să putem asigura funcţionarea Primăriei", a spus Bolojan.

În plus, primarul vrea să se asigure că, după ce valul pandemiei va fi trecut şi instituţia îşi va fi reluat activitatea cu program normal, va avea la dispoziţie tot personalul necesar pentru a recupera perioada de stagnare din timpul corona-crizei.