Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de modernizare a unui număr de nouă străzi din zona cartierelor Ioşia, Veteranilor şi Episcopia.

Asfaltări în Ioşia

Lista lucrărilor este deschisă de străzile Aviatorilor şi Pionierilor, ultimele nereabilitate din cartierul Ioşia. Potrivit studiului de fezabilitate asfaltarea tronsonului străzii Aviatorilor delimitat de strada Nicolae Bolcaş, lung de 85 de metri, ar putea costa 240.000 lei.

La fel, lucrările de modernizare a străzii Pionierilor, lungă de 258 metri, cu un termen de predare de trei luni, ar putea costa 850.000 lei.

"Până la începutul verii viitoare, aceste străzi vor fi modernizate total, atât din punct de vedere al asfaltului şi iluminatului public, cât şi din cel al sistemului de canalizare şi a altor utilităţi", a declarat viceprimarul Florin Birta, în conferinţa de presă care a precedat şedinţa în plen.

Se modernizează strada Coriolan Pop

Pe lista lucrărilor programate pentru anul viitor se mai numără modernizarea străzii Coriolan Pop. Lucrările au fost considerate prioritare întrucât artera delimitează viitorul coridor verde din cartierul Veteranilor. Parcul de aici, cu o suprafaţă de 0,8 hectare, urmează să fie amenajat, cu ajutorul unei cofinanţări europene de 2,2 milioane lei.

"Strada are o lungime de 685 de metri, cu o valoare de investiţie aproximativ 1.900.000 lei, cu termen de finalizare 4 luni.  Până anul viitor în vară, atât coridorul verde Veteranilor, cât şi strada care mărgineşte viitorul parc vor fi amenajate şi vor putea fi folosite de către cetăţeni în condiţii normale", a afirmat Florin Birta.

Apă şi asfalt pentru Episcopia

Pe lista lucrărilor aprobate s-au mai numărat cele privind înlocuirea reţelelor de apă şi amenajarea unei staţii de pompare cu branşament electric în zona străzilor Ciucaşului, Moviliţei, Drumul Hotarului, Dealului, Cântăreţului şi Valea Frumoasă din cartierul Episcopia.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi joi, investiţia estimată la 3,1 milioane lei, va trebui finalizată în termen de zece luni din care două rezervate lucrărilor de proiectare. Lucrările sunt considerate prioritare în baza strategiei municipalităţii de a moderniza străzile adiacente prelungirii drumului expres, de la baza serpentinelor care duc la Paleu până la drumul care duce la Biharia, pentru fluidizarea traficului în zonă.

"După finalizarea acestui drum, toate străzile care se vor intersecta cu acest drum vor fi modernizate, aşadar începem cu reţelele de apă şi canalizare urmând ca după finalizarea acestor lucrări să începem să asfaltăm toate aceste străzi", a declarat viceprimarul.

Compania de Apă va mai înlocui pe străzile Emil Zola, Emil Cioran, Victor Papilian, George Bacovia şi Denis Diderot, din cartierul Tineretului, în pregătirea lucrărilor de asfaltare a acestora.