Oradea se pregăteşte să intre în era maşinilor electrice.

Proiectul municipalităţii orădene de amenajare a 16 staţii de încărcare a vehiculelor electrice în zonele aglomerate ale oraşului a primit, joi, aprobarea Comitetului de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

"Urmează ca cel mai probabil săptămâna viitoare să fie semnat contractul de finanţare şi până la finalul lunii octombrie să se publice anunţul de licitaţie pentru achiziţia acestor staţii", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Cele 16 staţii de încărcare vor fi amplasate astfel încât să acopere arterele principale de intrare în oraş şi zonele aglomerate de la gara Oradea, aquapark-ul Nymphaea şi Universitatea Oradea la cartierele Ioşia, Rogerius, Nufărul şi centrul oraşului.

Dosarul de finanţare al proiectului a fost depus de Primăria Oradea în luna ianuarie în cadrul "Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ".

De menţionat că la sfârşitul anului trecut Consiliul Local Oradea a adoptat hotărârea 1.036 potrivit căreia proprietarii sau administratorii unităţilor de cazare, a spaţiilor comerciale şi de birouri sunt obligaţi să îşi instaleze staţii de reîncărcare cu putere normală pentru autovehicule.