OTL se extinde şi mai mult în zona metropolitană. Începând din 1 decembrie societatea de transport local va înfiinţa două curse noi, una de Paleu, iar cealaltă de Cetariu.

Linie de Paleu şi Cetariu

"Începând de la 1 decembrie vom intra cu două noi curse în Zona Metropolitană Oradea spre comunele Paleu şi Cetariu", a declarat marţi, directorul OTL, Viorel Pop, în cadrul unei conferinţe de presă.

Linia de autobuz 721 va opera pe ruta Oradea – Paleu – Uileacu de Munte – Cetariu – Tăutelec – Şişterea – Şuşturogi, iar linia 722 pe direcţia Săldăbagiu de Munte – str. Şanţului – str. Gheorghe Doja – str. Louis Pasteur – Şanţului – Săldăbagiu de Munte.

Timp de şase luni, OTL va oferi cu sprijinul administraţiilor locale din cele două localităţi tarife promoţionale la abonamente pentru a creşte încrederea călătorilor în noul transportator.

Linie de Felix şi... Ungaria

Directorul Viorel Pop a mai spus că îşi doreşte să deschidă şi alte rute, inclusiv pe linia ferată. "Spre Băile Felix este o linie de cale ferată. Dacă am putea-o introduce în transportul public ar fi excelent. La fel şi spre Cheresig", a spus directorul.

De altfel, conducerea OTL ia în calcul posibilitatea construirii unei linii de tramvai spre cartierul Episcopia care să ajungă până în Ungaria. "Deocamdată este doar un proiect", a spus directorul Pop.

Reprezentanţii firmei de transporturi locale nu au deocamdată date cu privire la costurile pe care le presupune o astfel de investiţie, eficienţa ei sau posibilele surse de finanţare. Au numai ideea...