OTL va prelungi, de săptămâna viitoare, linia autobuzelor 12 şi 17 până în zona industrială din cartierul Velenţa, inclusiv pe străzile Peţei şi Depozitelor.

Pentru muncitorii din Velenţa

Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, prelungirea celor două linii de autobuz care vor ajunge în zona fostelor depozite atât dinspre şoseaua de centură cât şi dinspre Gara de Est.

„Prelungirea liniilor de autobuz a fost solicitată de agenţii economici care şi-au deschis puncte de lucru în fostele depozite ICRA şi au nevoie de transport în comun pentru cei circa 300 de angajaţi”, a declarat pentru BIHOREANUL, directorul economic al OTL, Romeo Nica.

Potrivit directorului, cursele vor ajunge în zonă dimineaţa devreme şi se vor retrage seara târziu.

„Fiind o zonă de firme în care se lucrează în schimburi, vom avea curse care vor ajunge aici dimineaţa la ora 6, când începe schimbul întâi, dar şi seara, la ora 22, când se iese de la muncă schimbul doi”, a spus Nica.

Spălătorie de autobuze

În cadrul şedinţei de joi, consilierii locali au mai aprobat la solicitarea conducerii OTL modernizarea staţiei de spălare a autobuzelor din strada Atelierelor. În prezent, instalaţia veche este dezafectată, iar autobuzele sunt spălate manual.

Lucrările vor viza printre altele înlocuirea instalaţiilor de spălare cu unele noi, modernizarea halelor prin refacerea finisajelor, uşilor şi ferestrelor, înlocuirea instalaţiei electrice şi a celei de iluminat şi modernizarea canalului de recuperare şi decantare a apei.

Investiţia, în valoare de circa un milion de lei, vor fi suportată din bugetul local, iar plăţile se vor face eşalonat de-a lungul a trei ani.

OTL scoate zilnic pe traseele din oraş 67 de autobuze din totalul de 93 care trebuie spălate şi igienizate periodic.