Pe 15 mai, când orădenii vor ieşi din case ca urmare a relaxării restricţiilor privind izolarea socială, nu îşi vor mai recunoaşte centrul oraşului.

E loc viran!

Primăria a băgat buldozerul în fostul sediu al PDL din Parcul Traian, pentru a face loc unei clădiri de birouri aliniate la înălţime cu Palatul de Justiţie şi Baroul de Avocaţi.

Spaţiul fostei clădiri a fost transformat în loc viran, firma care a pus imobilul la pământ evacuând inclusiv molozul rezultat din demolare.

Pe amplasamentul clădirii, municipalitatea în parteneriat cu o firmă privată, La Casa SRL, coproprietară a imobilului demolat, va ridica o clădire cu patru niveluri.

Parterul imobilului va avea destinaţie comercială, iar la primul etaj vor fi amenajate birouri pentru avocaţi dată fiind vecinătatea Palatului de Justiţie.

"În prezent este în lucru studiul de fezabilitate al investiţiei care, la finalizare, va fi suspus aprobării Consiliului Local", a declarat directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

În baza studiului, partenerul municipalităţii va comanda apoi proiectul tehnic care va sta la baza lucrării.

Cei doi asociaţi îşi vor împărţi costurile investiţiei proporţional cu cota pe care o deţin.

"Termenul de execuţie al lucrării va fi de un an după ce licitaţia pentru desemnarea constructorului va fi deja finalizată. Noi ne-am dori ca lucrările să înceapă anul acesta", a spus Popa.

Un proiect contestat

Intenţia municipalităţii orădene de a construi în zona ultracentrală a oraşului o clădire cu aspect simplist, în contrast cu faţadele elaborate ale celor două palate care o flanchează a stârnit în iarnă, la aprobarea Planului de Urbanism Zonal, reacţii aprinse din partea orădenilor .

Contestatarii se tem că viitoarea clădire va altera aspectul centrului istoric al oraşului.

Proiectul a fost cu atât mai criticat cu cât, în ciuda importanţei amplasamentului, Primăria a preferat să lucreze cu unul dintre arhitecţii de casă decât să organizeze un concurs internaţional pentru a se asigura că beneficiază de cel mai bun proiect posibil.

La acea dată, reprezentanţii municipalităţii s-au apărat spunând că imaginile 3D care au fost făcute publice sunt doar o schiţă de proiect făcută pentru ilustrarea modului în care va fi mobilat amplasamentul şi nu reprezintă proiectul final.