Primăria Oradea se pregăteşte să dea, miercuri, ordinul de începere a lucrărilor la noua sală polivalentă cu 5.000 locuri, după finalizarea ultimelor formalităţi.

Pe încălzire geotermală

Consiliul Local a aprobat, luni, la cererea primarului Ilie Bolojan, majorarea la 13 milioane lei a contribuţiei oraşului pentru construirea viitoarei săli polivalente pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri. În plus, municipalitatea va mai suporta cheltuielile cu reţelele de utilităţi şi conectarea construcţiei la reţeaua de drumuri.

Costul integral al lucrării, derulată de Compania Naţională de Investiţii, se ridică la 99 milioane lei.

Potrivit primarului, creşterea contribuţiei oraşului se datorează modificării proiectului prin îmbunătăţirea structurii de rezistenţă, modificarea acoperişului şi trecerea sistemului de încălzire a clădirii de pe energie electrică pe apă geotermală.

"Ne vom creşte contribuţia pentru că, în urma modificării proiectului, valoarea investiţiei este uşor crescută, cu circa 5%. Cum CNI nu îşi poate modifica pragul deja stabilit diferenţa o vom acoperi noi", a explicat Ilie Bolojan (foto).

Miercuri se dă ordinul de începere a lucrărilor!

Lucrările de construire a sălii polivalente au fost acordate prin licitaţie societăţii Construcţii Erbaşu Bucureşti la începutul acestui an.

Executantul, care şi-a asumat şi proiectarea construcţiei, se pregăteşte să înceapă primele săpături. "Constructorul şi-a scos deja autorizaţia de construire, domnul viceprimar Florin Birta va participa marţi la şedinţa Comitetului Tehnic al CNI pentru a susţine noii indicatori tehnico-economici ai lucrării aprobaţi de Consiliul Local, iar poimâine se va da ordinul de începere a lucrărilor", a spus Bolojan.

Edilul a mai precizat că municipalitatea va demara la începutul anului 2019 licitaţia pentru proiectarea parcărilor şi legăturilor sălii polivalente la reţeaua de drumuri, astfel încât execuţia efectivă să poată fi demarată în prima parte a anului viitor, cu termen de finalizare în toamna anului 2020.