Municipalitatea orădeană va contribui cu 16,4 milioane lei la construcţia viitoarei săli polivalente cu 5.000 locuri care va fi construită pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri.

Consiliul Local a aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi, plata contribuţiei proprii în două tranşe, dintre care una în primul trimestru al anului 2020, iar cea de-a doua în ultimul an de execuţie a lucrărilor.

"Iniţial, conform dorinţei constructorului, contribuţia municipalităţii trebuia virată proporţional, la fiecare factură, ceea ce era o mare bătaie de cap", a declarat directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Potrivit acestuia, municipalitatea va mai contribui la această investiţie, separat, cu încă 1,7 milioane euro.

"Înţelegerea făcută cu Compania Naţională de Investiţii este că oraşul îşi va asuma, suplimentar, toate cheltuielile legate de amenajarea spaţiului exterior sălii polivalente, de la iluminatul public, la amenajarea parcărilor şi spaţiilor verzi", a spus Florea.

Lucrările de construire a sălii polivalente cu 5.000 de locuri din Oradea, în valoare de circa 122 milioane lei cu TVA inclus, sunt finanţate de Compania Naţională de Investiţii.

Construcţia sălii a revenit prin licitaţie asocierii formate din firmele Construcţii Erbaşu, Intergroup Engineering, Delta ACM 93 şi Trameco.