Primăria reia începând de luni încasarea taxelor şi impozitelor datorate de orădeni întreruptă în decembrie pentru operaţiunile de închidere de an.

Se reiau încasările!

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, începând din data de 14 ianuarie se reia încasarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului local, prin personalul din cadrul Centrului de relaţii cu publicul, prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (www.ghiseul.ro), prin unităţile Direcţiei de Poştă precum şi prin unităţile CEC.

În paralel, municipalitatea porneşte sistemul de plată online, cu cardul bancar atât prin intermediul secţiunii "Plăţi online" de pe site-ul propriu www.oradea.ro cât şi prin portalul www.ghiseul.ro.

"Contribuabilii care îşi plătesc integral impozitele şi taxele locale, oricând până la data de  31 martie 2019, vor beneficia de bonificaţii", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Plăţiţi pe internet!

Pentru a reduce cozile de la ghişee şi a stimula folosirea mijloacelor moderne de plată municipalitatea va aplica în premieră plătitorilor bonificaţii diferenţiate.

Astfel, în cazul achitării impozitului pe clădiri, teren şi mijloace de transport de către persoanele fizice şi juridice prin ghişeele Primăriei, cele ale CEC, prin POS sau ordin de plată bonificaţia va fi de 5% din suma datorată.

În schimb, contribuabilii care vor face plăţi prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro sau aplicaţia Plata Impozite MobilePay vor beneficia de o reducere mai mare, de 8%.

Impozitul cu tombolă

Tototdată, la fel ca anul trecut, contribuabilii care îşi vor achita integral impozitele până la 31 martie vor participa automat la o tragere la sorţi în urma căreia vor putea beneficia de un voucher care va permite accesul gratuit pentru o zi la aquapark-ul Nymphaea împreună cu familia.

Campania se va derula în perioada 15 ianuarie – 31 martie, iar prima extragere va avea loc pe 25 ianuarie.